Обучение по продажби в “Екофол” АД


"Лактофол" от Екофол АД

Клиентът

“Екофол” АД е един от лидерите в България в производството и търговията с листни торове, познат в цялата страна със специализираната си формула за листен тор с марка “Лактофол”. Производствената база на “Екофол” АД е в Търговище, като фирмата разполага с търговски офиси в София, Пловдив и Добрич и търговски представителства в различни части на страната.

Продуктите с марка “Лактофол” са търсени и предпочитани от земеделските стопани поради изключително добрите си качества. Листният тор “Лактофол” повишава добивите и качеството на селскостопанската продукция при гарантирано намаляване на вредните за човека вещества. От “Екофол” АД предлагат цяла гама листни торове “Лактофол”, в зависимост от културите за торене и търсения ефект.

Заданието

За втори път тази година (вижте подробна информация за първото обучение по продажби и управление) от “Екофол” АД се обърнаха към “Сита Мениджмънт Консулт” и в частност към Тодор Христов, за да проведе обучение на част от търговския персонал на фирмата – както нови служители, така и служители с по-сериозен опит и дълъг стаж. Обучението бе проведено по програмата на “10-те златни правила за успешни продажби”, като съгласно желанието на “Екофол” АД, обучението се проведе на място в производствената база на фирмата в Търговище.

Как премина обучението

По думите на самите участници (7 души), обучението по продажби премина добре. Всички участници имаха възможност да се запознаят със цялостна система за търсене на нови клиенти, включваща голям брой важни детайли – от откриването на нови качествени клиенти и подготовката за продажби до справянето с възражения и затваряне на продажбите.

Бе проведена и специалната ролева игра, в която водещият Тодор Христов влезе в ролята на три различни типа клиенти, а търговците на “Екофол” АД трябваше да му презентират и продадат своите продукти по възможно най-добър начин. След края на играта бяха анализирани силните моменти и допуснатите слабости.

Отзиви

Ето част от мненията от анонимните анкетни карти за обратна връзка, попълнени от търговците от “Екофол” АД след края на обучението:

“Изключително полезно за мен обучение! Разгледахме тези въпроси, които живо ме интерисуваха.”

“Изключително полезна среща! Научих много нови неща!”

“Хареса ми начина на провеждане на обучението и поднасянето на темите за воденето на разговори с клиенти и как да бъдем най-добрите търговци, като знаем как да откриваме най-добрите и качествени клиенти.”

“Хареса ми обилното и всеобхватно обясняване на начините за успешна търговия, разясняване на подходящия стил за поведение в зависимост от типа на клиентите, с които се срещаме. Получих много информация за кратък период.”

“Всичко представено е полезно!”

“Обучението по продажби бе много полезно, интересно и ще ми бъде от голяма полза.”

Снимки

Обучение по продажби в "Екофол" АД
Участниците в обучението работят в упражнение за изясняване на позиционирането на листния тор “Лактофол” и фирмата им в съзнанието на клиентите.

Обучение по продажби в "Екофол" АД
Участниците в обучението работят по двойки и се подготвят за ролевата игра със симулация на продажби, в която Тодор Христов влиза в ролята на три различни вида клиент.

Обучение по продажби в "Екофол" АД
Започва едната от трите ролеви игри – Тодор Христов приема в импровизирания си кабинет двама търговци на “Екофол” АД.

Обучение по продажби в "Екофол" АД
На финала на един интензивен, продължителен и пълноценен ден.


Свържете се с нас!

Нашите обучения по управление и продажби помагат на българските фирми и на техните мениджъри да повишават качеството си на работа и им носят осезаеми бизнес резултати. 97% от клиентите ни заявяват, че са изключително доволни от работата си с нас и дори ни препоръчват на своя кръг от познати. Ако вашата цел е чрез обучение да инвестирате разумно и ефикасно в професионалната компетентност на служителите/колегите си, ние сме насреща. Влезте във връзка с нас, за да отправите запитването си сега!